Bekijk het origineel

Maar weinig extra ritmachtigingen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Maar weinig extra ritmachtigingen

Duitsland niet toeschietelijk

2 minuten leestijd

DEN HAAG — In de marge van de ministerraad van de CEMT (Europese verkeersministers) in Toulouse heeft staatssecretaris Van Huiten (Verkeer en waterstaat) woensdag een gesprek gehad met de Westduitse minister van Verkeer Gscheidle over de kwestie van de Duitse ritmachtigingen voor het Nederlandse wegvervoer.

Het bleek tijdens de onderhandelingen niet mogelijk om een grotere uitbreiding van het contingent te krijgen dan van 11.000 ritmachtigingen alsmede een additioneel aantal van 1100 speciaal voor groenten en fruit, dit voor een periode tot 1 oktober 1976.

Staatssecretaris Van Huiten sprak de vrees uit dat hiermee de bestaande problemen in genen dele zijn opgelost en behield zich het recht voor om voor het einde van het contingent zo nodig opnieuw stappen te ondernemen.

Minister Gscheidle wees er op dat verdere onderhandelingen per 1 oktober 1976 over het wegvervoerscontingent niet los kunnen worden gezien van het gebruik dat inmiddels van de beschikbare spoorwegcapaciteiten zal worden gemaakt.

Minister Gscheidle kwam tot het aantal van 11.000 als vijf procent van het totale aantal ritmachtigingen, gerekend voor de vier maanden tot 1 oktober.

Teleurstellend
De geringe hoeveelheid extra ritmachtigingen die Duitsland aan Nederland heeft toegewezen noemt de NOB-wegtransport een uitermate teleurstellende zaak. De NOB blijft aandringen op vergroting ven het contingent, daarmee aansluitend bij de opmerkingen van staatssecretaris Van Hulten dat de problemen nog niet zijn opgelost en dat hij zich het recht voorbehoudt om terug te komen op meer.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 17 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 11 Pagina's

Maar weinig extra ritmachtigingen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 17 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 11 Pagina's

PDF Bekijken