Bekijk het origineel

PIJLERDAM

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

PIJLERDAM

2 minuten leestijd

De Oosterscheldekwestie was een van de vele hete hangijzers die dit kabinet voor zich uit schuift en waarover de beslissing maar steeds wordt uitgesteld. Dergelijke dingen kwamen natuurlijk ook in vorige kabinetten voor, maar het kabinet-Den Uyl lijdt toch wel heel sterk aan deze kwaal.

Als we ons niet vergissen kan de Oosterscheldekwestie nu van deze lijst worden geschrapt. Najaren van vertraging is nu eindelijk binnen het kabinet de beslissing gevallen. Het lijkt zelfs dat het gevonden compromis de verschillende partijen redelijk bevredigt. Uiteraard is de zaak van de grootte van de doorlaatopeningen nog open gebleven en dat kan nog weer tot een fors strijdpunt uitgroeien.

De Zeeuwse bevolking heeft er zolangzamerhand wel recht op dat aan de slepende zaak van de stormvloed beveiliging een eind wordt gemaakt. Afgelopen jaren heeft zich verschillende malen een kritieke situatie voorgedaan en de stormramp van 1953 is men in Zeeland nog niet vergeten.

De nu gekozen oplossing mag dan wel in brede kring instemming vinden, maar we moeten niet vergeten dat dit compromis alleen maar te realiseren is ten koste van de financiën. Het nu gekozen alternatief kost immers ruim twee miljard meer dan de afsluiting van de Oosterschelde volgens het oorspronkelijk plan. Goedkoop is anders!

Uiteraard levert dit immense project veel werkgelegenheid op, vooral in die sectoren die dat goed kunnen gebruiken. Dat is zeker meegenomen, maar daarmee blijft de financiële zijde van de plannen nog veel hoofdbrekens geven. Te meer omdat allerlei tegenslagen en onvoorziene omstandigheden de kosten nog verder kunnen doen oplopen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 18 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PIJLERDAM

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 18 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken