Bekijk het origineel

C. Verolme neemt Cape Steel over

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

C. Verolme neemt Cape Steel over

3 minuten leestijd

DEN HAAG — Tussen het Nederhorstconcern en de heer C. Verolme is overeenstemming bereikt over de overneming door Verolme van het bedrijf Cape Steel Construction. Minister Lubbers (Economische zaken) heeft dit vrijdag schriftelijk geantwoord op vragen van de tweede-kamerleden Wierenga en Molleman (beiden PvdA).

De bewindsman blijft het antwoord schuldig op de vraag of Cornells Verolme hierdoor zijn plannen kan uitvoeren voor de bouw van een eigen werf in Zuid-Afrika. „Dat wordt niet alleen bepaald door de overneming van Cape Steel Construction", aldus minister Lubbers in zijn antwoord aan de beide kamerleden.

Mammoettankers

Met de heer Verolme is volgens minister Lubbers de afgelopen maanden meermalen overleg plaatsgevonden over diens project voor mammoetgastankers. Alhoewel hierover nog niet veel met zekerheid valt te zeggen, ziet het project er volgens minister Lubbers zodanig uit dat dit overleg gecontinueerd kan worden om te bezien wat voor stimulerende rol de overheid kan spelen. Minister Lubbers gaat er vanuit dat bij verwezenlijking van het project de bouw van dergelijke schepen zal plaatsvinden bij RSV. De so^'o''"»'"""»'» DflTlementnriprs wilden weten of voor de transactie wel overleg gevoerd was met Rijn-Schelde-Verolme en of deze transactie niet strijdig is met de belangen van RSV, zoals vereist is krachtens de met Cornells Verolme gesloten overeenkomst van vorig jaar. Volgens minister Lubbers heeft er geen overleg over deze transactie plaatsgevonden en was dit ook niet vereist, omdat de heer Verolme de transactie zelf heeft afgesloten.

Geen details

De bewindsman vindt het niet op zijn weg liggen om, zoals de beide kamerleden wilden, de financiële details van deze transactie naar buiten bekend te maken ongeacht de betrokkenheid van de overheid via kredietverlening en garantiestelling. Volgens minister Lubbers zou het de taak van de overheid zeer bemoeilijken wanneer over dit soort onderwerpen de overheid mededelingen naat' buiten zou kunnen doen wanneer zij op enigerlei wijze financieel bij een bedrijf betrokken raakt. Lubbers heeft er het volste vertrouwen ia dat de heer Verolme strijdigheden, die in het vervolg van de transactie zouden kunnen voorkomen, zal vermijden. Over de verkoop van Cape Steel is door l^t bestuur van het Nederhorstconcem i^ verschillende gegadigden gesproken. Opheffing van het bedrijf is daarbij niet overwogen, aldus minister Lubbers in zijn antwoord aan de beide kamerieden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

C. Verolme neemt Cape Steel over

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken