Bekijk het origineel

Moedgeving

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Moedgeving

2 minuten leestijd

Ik hoor enige overtuigden zeggen: 01 dit Is het, waarnaar onze zielen verlangen; om met Jezus verenigd te worden. Maar de een zegt: „01 Ik ben zulk een geringe, nietige en onwaardige, dat ik niet durf". Maar daartoe is Hij gekomen, om de allernletigste in eigen waarneming te zaligen en te verlossen. Een ander zegt: „!k wilde mij wel met Hem verenigen, maar ik twijfel, of Hij mij wel met zulk een nauwe band met Zich wil aannemen". O Jat ziel, Hij is duizendmaal gewilliger dan gij. Daarvan verzekert Hij u door Zijn Woord: „die tot Mij komt zal Ik geenszins uitwerpen"; door Zijn eedzweren en tranen, die Hij over uw onwilligheid stort.

Een ander zegt: „Mijn zonden en schulden zijn zo groot en zwaar, dat ik voor Hem zou moeten beven". Laat ze als scharlaken en karmozijn zijn, Hij wil ze uitdelgen om Zijns Naams wil. Een ander zegt: „Ik wilde mij wel met Hem verenigen, maar ik ben onmachtig". Wel, Is Hij niet de Machtige Jakobs, een Heiland, om de zwakken kracht te geven, en de sterkte te vermenigvuldigen aan die, die geen krachten hebben? Iemand zal er eindelijk bijvoegen: „Ja, maar ik heb de gestalte niet van een komende, mijn hart Is als een steen". Het kan zo zijn; maar waar zult gij het krijgen? Heeft Hij niet beloofd, het stenen hart weg te nemen?

Daarom, overtuigde zondaar: Wij, als gezanten Gods, roepen u toe: Komt! want de Bruidegom zegt: „Die wil, die kome, en neme van de wateren des levens om niet".

 Alex. Comrie („Eigenschappen")

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Moedgeving

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken