Bekijk het origineel

Westland

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Westland

1 minuut leestijd

Een van de door de droogte noodlijdende gebieden is het Westland, een gebied tussen Hoek van Holland, 's Gravenhage en Rotterdam. In dit gebied ontstaan nu al moeilijkheden met de kwaliteit van het oppervlaktewater, wat voored problemen oplevert voor de tuinbouw. Het gebrek aan regenwater veroorzaakt niet alleen een verslechtering van de kwaliteit, maar bovendien wordt het steeds moeilijker het noodzakelijk waterpeil te handhaven. Het grootste gevaar dat dreigt, is dat via de inlaatsluis bij Goud» zout zeewater moet worden ingeslagen inplaats van het weliswaar verontreinigde, maar zoete Rijnwater. Er bestaat een groot gebrek aan water om het zout terug te spoelen dat bij de Nieuwe Waterweg binnenkomt. Dit doet het zoutgehalte van de tuingronden langs de oevers stijgen. Mede hierdoor verwacht men dat de opbrengst van de tuinbouw in dit gebied zal achterblijven, wat een stijging

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Westland

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken