Bekijk het origineel

Nationalisatie in Angola

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Nationalisatie in Angola

2 minuten leestijd

BELGRADO — Angola heeft 40 grote landbouwrondernemingen genationaliseerd, waaronder een van de grootste particuliere koffie-plantages ter wereld van ruim 15.000 hectare, aldus een bekendmaking donderdag van het officiële Joegoslavische persbureau Tanjug vanuit Loeanda.

„Deze beslissing van de Angolese Revolutionaire Raad is genomen met het doel onze onafhankelijkheid te vergroten en een maatschappij te scheppen waarin geen exploitatie voorkomt", alius de Angolese premier Lopodo Nascimento volgens Tanjug.

Voor de koffie oogst van dit jaar zullen 170.000 Angelozen worden gemobiliseerd. Koffie is voor Angola zeer belangrijk omdat dit vrijwel de enige bron van hard nodige buitenlandse deviezen voor het land is.

De Angelese regering heeft tegelijkertijd aangekondigd dat alle huizen en appartementen van Angolesen en buitenlanders die zonder goede gronden buitenslands zijn of die met fascisten en marionet groeperingen hebben samengewerkt, zijn geconfisceerd, aldus de verklaring.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Nationalisatie in Angola

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken