Bekijk het origineel

Guerrilla-activiteiten nemen nog steeds toe

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Guerrilla-activiteiten nemen nog steeds toe

Situatie in Rhodesië

3 minuten leestijd

SALISBURY — Rhodesische soldaten hebben tenminste 24 zwarte nationalistische guerrillastrijders gedood in de afgelopen 48 uur, zo is vrijdag in Salisbury gezegd in een verklaring van de Rhodesische Veiligheidstroepen.

In het communiqué wordt gezegd dat sechts een geregelde Rhodesische soldaat is gedood en een gewond. De guerrillastrijders hebben dit jaar andere Afrikanen kwamen om bij ontin totaal al 346 mensen verloren. De guerrillero's hebben volgens het communiqué „onsuccesvolle" aanvallen gedaan opeen blanke boerderij en een kantoor van de Afrikaanse Raad in de operationele gebieden langs de grens met Mozambique en Zambia. Ook hebben de indringers,geprobeerd een brug op te blazen, aldus de verklaring. De guerrillastrijders hebben volgens de verklaring in de afgelopen'twee dagen twee Afrikaanse burgers gedood. Twee ploffingen van landmijnen.

Hard

Vrijdag is een nieuwe speciale legereenheid opgericht van zwarte soldaten die dorpen op het Rhodesische platteland gaan bewaken. De Rhodesische minister van Defensie Pieter van der Byl zei tijdens een parade van de eerste recruten van de eenheid: „Ik wens jullie allemaal veel geluk en hoop dat jullie binnenkort jullie eerste terrorist gedood hebben". De zogenaamde beschermingseenheid is door het ministerie van Defensie gevormd om de tienduizenden zwarte Afrikanen in de beschermde dorpen in de operationele gebieden te beveiligen. In het verleden werden de dorpen beschermd door blanken van het ministerie van binnenlandse zaken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Guerrilla-activiteiten nemen nog steeds toe

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 19 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken