Bekijk het origineel

Problemen rond tweede groep patiënten hartluchtbnig

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Problemen rond tweede groep patiënten hartluchtbnig

2 minuten leestijd

DEN HAAG — De werkgroep hartchirurgie buitenland vem de gezondheidsraad heeft in een brief aan hartchirurg dr. P. J. van der Schaar laten weten geen verantwoording te kunnen nemen voor de tweede groep Nederlandse hartpatiënten, die begin juli volgens plan van de Nederlandse hartpatiëntenvereniging naar Houston moet vertrekken. Ook kan de werkgroep de ziekenfondsen en de ziektekostenverzekeraars geen bericht van goedkeuring voor dese patiënten zenden. De brief ondertekend door de voorzitter van de werkgroep, prof. dr. F. I. Meyler, heeft geleid tot verbazing bij dr. Van der Schaar en tot eventueel spoedoverleg morgen, maandagavond, tussen de werkgroep en de hartpatiëntenvereniging, kort voor het vertrek (dinsdag) van de eerste groep van zeven patiënten.

Volgens prof. Meyler heeft de werkgroep tot taak er voor te zorgen dat de reis naar en de operatie in een buitenlands centrum op medisch en bestuurlijk verantwoorde wijze ten uitvoer wordt gebracht. Daarvoor is het volgens hem noodzakelijk dat de medische gegevens van de betreffende patiënten eerst met de werkgroep worden besproken. Dr. Van der Schaar, die de patiënten op hun reis naar Houston medisch zal begeleiden, wil de hem reeds beschikbaar gestelde gegevens van de tweede groep vast meenemen op de eerste vlucht om de zaak zo efflciënt mogelijk te kunnen laten verlopen. Prof. Meyler brengt hier als bezwaar tegen in, dat die tweede groep nog niet met de werkgroep is doorgenomen. Hij toonde zich desgevraagd ongerust over de haast die de heer Fievet voorzitter van de hartpatiëntenvereniging en dr. Van der Schaar aan de dag leggen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 21 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Problemen rond tweede groep patiënten hartluchtbnig

Bekijk de hele uitgave van maandag 21 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken