Bekijk het origineel

Syrische legermacht bereidt vertrek voor

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Syrische legermacht bereidt vertrek voor

Bestand in Libanon nog wankel

2 minuten leestijd

BEIROET — Syrische troepen rond het vliegveld van Beiroet begonnen dinsdag hun wapens en tenten te pakken ter voorbereiding van hun vertrek uit het gebied in overeenstemming met het nieuwe bestand in Libanon.

Maar volgens een rechts radiostation waren er in voorsteden ten zuidoosten van de hoofdstad felle gevechten uitgebroken tussen rechtse Libanese troepen en de verbonden linkse Libanezen en Palestijnen. In het belrokken gebied ligt het Palestijnse vluchtelingenkamp Tel Al-Zaatar, dat het middelpunt was van een eerdere reeks gevechten in de burgeroorlog. Het gebied rond het vliegveld was een steunpunt van de Syriërs en pro-Syrische troepen. Door de gevechten aldaar moest de luchthaven ruim twee weken geleden worden gesloten.

Voorhoede

Maandag kwamen andere Syriërs en Libische militairen als voorhoede van de lang verwachte Arabische vredesmacht op het vliegveld aan om dit te heropenen en de daar aanwezige Syriërs te vervangen. Maar dinsdag bemanden die Syriërs nog de wegversperringen in dat gebied. Syrische militairen hielden verslaggevers tegen die naar het vliegveld wilden en het is niet bekend wanneer de luchthaven weer zal worden geopend. Ook doorzochten Syriërs enkele auto's langs de weg langs de kust, kennelijk op zoek naar wapens.

De gedeeltelijke terugtrekking van de 13.000 Syrische militairen die onlangs Libanon binnentrokken, was het belangrijkste punt van de bestandsovereenkomst die maandag in Damascus door de Libische premier, Jalloud, was bekendgemaakt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 22 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Syrische legermacht bereidt vertrek voor

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 22 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken