Bekijk het origineel

Noord-Zuidverkeer op toerbeurt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Noord-Zuidverkeer op toerbeurt

Voorstel aan binnenscheepvaart

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Om op korte termijn te komen tot een betere inkomenspositie van de particuliere schippers, beveelt de commissie binnenscheepvaart een vrijwillige toerbeurtregeling aan door de binnenvaart naar België en Frankrijk.

In eeii advies aan staatssecretaris Van Hulten van Verkeer en Waterstaat, doet de commissie een beroep op de overheid om bij vervoerders en verladers aan te dringen op deelname aan zo'n regeling en om behulpzaam te zijn bij de uitvoering ervan, aldus dinsdag het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

De commissie heeft ook een voorstel gedaan voor een reglement, dat als richtlijn kan dienen voor de uitvoering van een vrijwillige toerbeurtregeling. Een belangrijk onderdeel daarvan is de taakomschrijving van de Bevrachtingscommissie, die onder andere tarieven en vervoervoorwaarden kan vaststellen. De Commissie binnenscheepvaart heeft verder een reglement voorgesteld voor een arbitrageregeling.

Wat het werkingsgebied van de toerbeurtregeling betreft, heeft de commissie overeenstemming bereikt over het vervoer met zogeheten 5-meter schepen. Voor het vervoer met grotere schepen zullen nadere onderhandelingen worden gevoerd tussen de Vereniging Noord-Zuid en de afzonderlijke verladers.

Wanneer, ondanks een aanbeveling door de overheid, de vrijwillige toerbeurtregeling de situatie voor de schippers niet verbetert, zal de commissie zich na een half jaar opnieuw beraden over maatregelen voor het Noord-Zuidverkeer, aldus het ministerie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 22 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Noord-Zuidverkeer op toerbeurt

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 22 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken