Bekijk het origineel

Filevorming kost benzine

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Filevorming kost benzine

2 minuten leestijd

DEN HAAG — De filevorming die in de spitsuren steeds weer optreedt bij de Van Brienenoordbrug, veroorzaakt een extra benzineverbruik van naar schatting 250.000 liter per jaar. De hoeveelheid uitlaatgassen die tijdens filevorming wordt geproduceerd, is ongeveer tweemaal zo groot als bij normaal doorstromend verkeer 'op een volbelaste autosnelweg. Dit heeft minister Westerterp (Verkeer en waterstaat) aan de Tweede kamer meegedeeld in antwoord op vragen van de kamerleden Smit-Kroes en Koning.

De bewindsman heeft verder meegedeeld dat er plannen in voorbereiding zijn om de situatie bij de Van Brienenoordbrug te verbeteren. Het is de bedoeling de huidige bromfietspaden zo te verbreden dat voor personenauto's in elke rijrichting één extra rijstrook beschikbaar komt voor het lokale verkeer, met daarnaast een 1.80 meter brede strook voor bromfietsers. De nu aanwezige tweemaal drie rijkstroken zullen dan beschikbaar zijn voor het overige autoverkeer. De minister verwacht dat het daarvoor nodige overleg dit jaar kan worden afgerond. Wanneer met de uitvoering van de verbeteringsplannen kan worden begonnen hangt af van de resultaten van dit overleg en van de beschikbare financiën. (Advertentie) Jong bedrijf zoekt i.v.m. uitbreiding, PARnlMERS, die interessant wetk willen waarbij ze erkenning krijgen voor gedane arbeid en ƒ 300 tot ƒ 1000.- pèr maand extra kunnen verdienen. Misschien iets voor U? Bel voor afspraak 01804-1469, tussen 9-13 en 13-18.00 uur. Voor mensen met wilskracht, geweldige toekomstmogelijkheden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 44 Pagina's

Filevorming kost benzine

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 44 Pagina's

PDF Bekijken