Bekijk het origineel

Rijgfedragr

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Rijgfedragr

1 minuut leestijd

De Vauxball Chevette is een aantrekkelijke wagen. Een wagen die bovendien goede prestaties levert en handig in het gebruik is. Aldus onze eerste conclusie na een kennismaking met deze Jongste telg 'van General Motors. Je zou kunnen zeggen: de Chevette is klein genoeg voor een sober parkeerplaatsje en groot genoeg voor gezinsgebruik. De prestaties zijn zeer redelijk terwijl het uiterlijk modem en strak gelijnd is. «» . dig is voor de koppeling is licht.

Het brandstofverbruik is redelijk laag. Een verbruik van 1:13 is heel goed haalbaar, alhoewel hierbij natuurlijk wel een rol speelt of men veel gebruik maakt van de snelweg of er sprake is van veel stadsverkeer.

Het rijgedrag van de Chevette beoordeelden we in z'n geheel positief. De besturing is licht en direkt, alhoewel de koersvastheid bij hoge snelheden wat afneemt. Van zijwindgevoeligheid heeft de wagen weinig last, terwijl hij ook in scherp genomen bochten goed onder kontrole te houden bleek. De remmen reageren vrij direkt terwijl er geen zware pedaaldruk nodig is. De vering is goed. Opvallend vonden we dat er weinig sprake is van windgeruis of opvallend motorlawaai bij hoge snelheden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 44 Pagina's

Rijgfedragr

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 44 Pagina's

PDF Bekijken