Bekijk het origineel

wegenwacht staat voor u klaar

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

wegenwacht staat voor u klaar

2 minuten leestijd

„Alles op wielen" is de titel van deze RD-b^lagfe. Dat zou in moeten houden dat we g^aan schreven over alles wat op wielen rijdt of wat op wieletjes loopt. Maar we g'aan het nu niet hebben over de stofzuig^er die op rolletjes voortg-l\jdt en ook niet over de kruiwag^en die tenslotte één wiel r^k is.

Neen, we denken nu aan de auto, het vervoermiddel dat door de meeste mensen maar node meer gemist kan worden.

Niets is er immers gemakkelijker dan de auto. We stappen in met ons hele „hebben en houwen" en in een mum van tijd brengt de wagen ons waar we zijn moeten. Laten we ons eens indenken wat dat vroeger geweest moet zijn. Toen men met de trekschuit moest of met paard en wagen. Eén voordeel had het wel. Men hoefde niet bang te zijn voor een lekke band of voor een kapotte motor. En met een auto kan dat wel, al denken we daar vaak wel wat te gemakkelijk over. We bedenken niet dat we straks met een kapotte auto in de kou kunnen staan. Dat doen we pas als het zover is, maar dan is het te laat. Dan kan de wegenwacht ons niet helpen, tenzij we het lidmaatschap en de reparatie betalen.

Neen, beter is het om dan al lid te zijn van de ANWB en de wegenwacht. Men voelt het al waar we naar toe willen. In dit artikel willen we het hebben over de diensten van de ANWB. Jammer dat deze organisatie zo omvangrijk is; we zullen ons op deze pagina in elk geval moeten beperken.

Ontstaan en doel

Allereerst iets over het ontstaan en het doel van de ANWB. Denken we nu bij het woord ANWB direkt aan autopech, verkeersborden, keuringen enz., vroeger lag dat anders. In 1883 werd de ANWB opgericht om de belangen van de wielrijders te behartigen. Hield men zich toen enkel bezig met de belangen van de wielrijders („snel verkeer" was er toen nog niet), nu kan een ieder die zich op de

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 44 Pagina's

wegenwacht staat voor u klaar

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 44 Pagina's

PDF Bekijken