Bekijk het origineel

Nog buiten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Nog buiten

2 minuten leestijd

Onderzoek uzelf in des Heeren tegenwoordigheid of gij ooit wezenlijk aan uw verloren staat ontdekt zijt geworden en dat ge dukJelijk en klaar gezien hebt, aax gij geen deel aan Christus had, maar tof die-

Als het Evangelie gepredikt wordt en Christus op dit witte paard uittrekt, overwinnende en opdat Hij overwinne, vallen Zijn pijlen die in het hart treffen, soms zo dik als een regen in de vergadering; die wordt gewond, die wordt benauwd, een ander roept: hoe zal het met mij gaan, enz. Maar het gaat er niet diep genoeg in. Bij de ene is het maar een morgenwolk, bij de andere een zeeziekte, bij de andere een ziekte die ze genezen kunnen en met loze kalk kunnen dicht pleisteren, en daarom blijven zij buiten.

Maar als God Zijn werk begint. Hij ontbloot de ziel tot de fundamenten toe. Hij doet haar zichzelf zien in haar afgescheiden staat En dit maakt, dat zij het leven niet langer in hun eigen hand kunnen vinden, en daarom roepen zij uit: Het is buiten hope, het is buiten hope! Zo gij dit ondervonden hebt, het spreekt van iets goeds ten uwe opzichte. Maar mist gij het, weet toch, dat gij tot nog toe buiten zijt

Alex. Comrie („Eigenschappen")

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 44 Pagina's

Nog buiten

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 44 Pagina's

PDF Bekijken