Bekijk het origineel

„Westerse economieën mogen matig groeien

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

„Westerse economieën mogen matig groeien"

Lubbers op OESO-top in Parijs:

2 minuten leestijd

• PARIJS — De minister van economische zaken, drs. R. Lubbers, heeft dinsdag in de OESO-conferentie in Parijs verklaard om de westelijke landen een beleid moeten voeren dat is gericht op een matig groeiritme van de economie. „De consequentie hiervan is dat een voorzichtig beleid moet worden gevoerd".

De landen van de OESO - negentien Westeuropese staten, de VS, Canada, Japan, Australië en Nieuw-Zeeland moeten trachten een nieuw beleid te ontwikkelen om inflatoire tendensen te voorkomen en de structurele werkloosheid te feestrijden. Hoewel de mate van herstel van land tot land verschilt - „in , .Nederland bijvoorbeeld is dit nog erg aarzelend" - is men het er algemeen over eens dat het een voldoende basis voor verdere expansie vorint, aldus minister Lubbers (die zijn rede door iemand anders liet voorlezen).

Investeringen

Om de huidige hoge werkloosheid terug te dringen, en voldoende capaciteit te creëren om toekomstige inflatoire druk te vermijden zal Nederland de investeringen op een hoger peil moeten brengen. Overigens verheelde drs. Lubbers niet, dat de inflatie en werkloosheid „de komende jaren" hoog zullen blijven.

„De oplossing kan ten dele worden gevonden in een stabiele maar voortdurende toeneming van de internationale handel". Deze kan worden gestimuleerd door een nieuwe GATT-rorrde (de ' internationale overeenkomst over tarieven en handel) en initiatieven op het gebied van grondstoffen en compensatoire financiering.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 44 Pagina's

„Westerse economieën mogen matig groeien

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 44 Pagina's

PDF Bekijken