Bekijk het origineel

Fietsenhandel in de lift

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Fietsenhandel in de lift

3 minuten leestijd

MMAl fttaan de Nederlanders bekend om hun autorijden, toch constateerde het Nederlands Nationaal Bureau voor Toerisme dat er vorig: jaar 8.348.654 fietsen in ons land „reden". Dat zullen er dan nu nog: meer z^n. En dat is ook een bew^s dat w^ toch eigrenl^k niet zo lui z^n, maar teg^en een fietsrilje z^n opgewassen.

Trouwens, dat de flets In ons land erg populair is, bleek wel tijdens de internationale tweewielertentoonstelling, die enkele maanden geleden in het RAI-gebouw van Amsterdam werd gehouden. In zes dagen trok deze tentoonstelling 131.387 bezoekers. Trekpleister op de tentoonstelling waren de lichte sportfïetsen. De voorlichtingsstand had niet te klagen over belangstelling. Er waren vragen genoeg over het hoe, wat en waarom van de fiets. Welke flets kan ik het best kopen, wat zijn de voordelen van een bepaald soort en merk flets, enz. Al met al, de fletsenhandel zit in de lift. De handelaars kunnen tevreden zijn. Vooral de kwaliteitsfiets is in trek, maar even zo goed de oer-degelijk uitziende Hollandse modelflets. En voor de jeugd natuurlijk de nostalgische opoe-fiets, in diverse kleuren beschilderd. De tandem komt ook weer in opmars. In Italië heeft men nu een tandem op de markt gebracht, die niet veel langer is dan een ouderwetse Nederlandse fiets. Handig, wat betreft stalling en parkeren! De berijders zitten veel dichter bij elkaar dan op de gewone tandem en bedienen — dat is heel uniekl — samen een enkel stel pedalen van een bijzondere uitvoering. De grote fietstochten raken steeds meer in. Wereldfietstochten behoren niet meer tot de uitzonderingen. De Stichting „Fiets" in Amsterdam schreef zelfs dat de Indiër Brij Pal Singh (27) sinds 1973 bezig is aan een wereldfletstocht, waarvan hij er nu 64.000 km. op heeft zitten. Hij heeft inmiddels vier fietsen versleten. De Indiër hoopt in 1978 in New Delhi terug te zijn.

Voor deze zomer staat een monsterfietstocht dwars door Amerika op het programma en er hebben zich al een paar honderd Nederlanders aangemeld, die hiervoor enkele maanden willen vrijmaken. Wie meer wil weten over diverse fietstochten kan contact met de Stichting „Fiets" in Amsterdam opnemen. Trouwens, ook wie meer wil weten over het juiste gebruik en de juiste keus van de fiets, kan bij deze stichting terecht. Zij heeft namelijk onlangs een zeer handig boekje uitgegeven, waarin we alles kunnen lezen over de tweewieler. In feite is het boekje „Wat voor fiets?" een geheel herschreven en aanzienlijk uitgebreide editie van een boekje dat eerder onder dezelfde naam is verschenen. Hierin wordt uitvoerige informatie gegeven over de soorten fietsen die er zijn en welke fiets men moet kiezen voor bijvoorbeeld het dagelijkse woon- en werk- , verkeer, voor de recreatie, voor trimmen, voor boodschappen doen enz. En niet te vergeten, vinden we informatie over hoe een fiets in elkaar zit. Dat is immers ook belangrijk voor het geval dat we te maken krijgen met pech onderweg. De belangrijkste onderdelen met toebehoren, en het onderhoud van de fiets word uitvoerig beschreven. En daarom is „Wat voor fiets?" een handig boekje voor iedereen die een vriend is van zijn fiets. „Wat voor flets?" kan worden aangevraagd door overmaking van f 6,26 op postgirorekeningnummer 234567 ten name van de Stichting „Fiets" te Amsterdam.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

Fietsenhandel in de lift

Bekijk de hele uitgave van woensdag 23 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 36 Pagina's

PDF Bekijken