Bekijk het origineel

Beperkingen op uitvoer geld in EE G-lidstaten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Beperkingen op uitvoer geld in EE G-lidstaten

2 minuten leestijd

BRUSSEL — Vier van dé negen E6-landen houden er op het ogenblik bepalingen op na inzake de in- en uitvoer van geld. Het zijn Frankrijk, Ierland, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Ia antwoord op schriftelijke vragen uit het Europees Parlement heeft de Europese Commissie, het „dagelijks bestuur" van de EG, een overzicht van de bepalingen verschaft. Slechts één land van de vier, Italië, kent bepalingen voor zowel de inals de uitvoer van geld. De andere drie houden er slechts bepalingen inzake do uitvoer op na.

Niet-ingezetenen mogen (evenals trouwens ingezetenen) in. Italië slechts 36.000 lire invoeren. Ook voor de utvoer van Italiaanse lires uit het land geldt dit maximum van 35.000 lire, zowel voor ingezetenen als niet-ingezetenen. Vreemdelingen mogen in Italië een onbeperkt bedrag aan vreemde valuta invoeren en dat ook weer uitvoeren als ze bij invoer het bedrag hebben aangegeven. Italiaanse ingezetenen mogen maar voor een bedrag aan 600.000 lires aan vreemde munt mee naar het buitenland nemen en weer in htm land binnenbrengen.

Voor niet-ingezetenen van Frankrijk geldt dat uit het land maximaal 5.Ó00 Franse franken mee over de grens genomen ;nogen worden. Aan ander geld mag een onbeperkt bedrag uitgevoerd worden, mits het bij invoer maar was aangegeven. Niet-ingezetenen van leriand mogen maximaal 26 Ierse ponden uitvoeren. De uitvoer van ander geld' is onbeperkt mits het bij de inreis maar was aangegeven. Ook voor niet-ingezetenen van het Verenigd Koninkrijk geldt dat ze slechts 26 Britse ponden mogen uitvoeren De uitvoer van ander dan Brits geld is ongelimiteerd, als hot maar-bij de inreis was aangegeven

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Beperkingen op uitvoer geld in EE G-lidstaten

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken