Bekijk het origineel

Hartaanval treft Portugese premier

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Hartaanval treft Portugese premier

Verkiezingen in gevaar

2 minuten leestijd

LISSABON — De Portugese premier De Azevedo is woensdag door een ernstige hartaanval getroffen tijdens zijn verkiezingscampagne, waardoor de mogelijkheid is geschapea dat de verkiezingen moeten worden uitgesteld.

Op grond van de Portugese wet zal dit gebeuren wanneer de 59-jarige admiraal, die acht jaar geleden voor het eerst last van zijn hart kreeg, voor zondag, als er gestemd wordt, komt te overlijden.

Zes uur na zijn hartaanval werd zijn toestand uiterst zorgwekkend genoemd. Zelfs als de premier zich weet te heretellen zal hij zich niet meer kandidaat kunnen stellen.

Op grond van een wet die dit jaar is aangenomen heeft president Da Costa Gomes 48 uur de tijd om, in geval een der kandidaten komt te overlijden, nieuwe verkiezingen uit te roepen.

Dezelfde wet stipuleert ook dat binnen 48 uur voor de stemming begint een kandidaat zich niet meer terug mag trekken.

De Portugese presidentskandidaat De Azevedo, die woensdag door een hartaanval was getroffen, is sinds donderdagochtend drie uur weer bij bewustzijn, aldus een medisch bulletin dat in Porto is uitgegeven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

Hartaanval treft Portugese premier

Bekijk de hele uitgave van donderdag 24 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 10 Pagina's

PDF Bekijken