Bekijk het origineel

Predikanten gaan en komen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Predikanten gaan en komen

7 minuten leestijd

In de Ned. Herv. Kerk nemen op 27 juni 1976 afscheid: van Driesum: ds. P. van den Heuvel, beroepen te Harmeien; van Cuyk en Grave: ds. B. J. S. Jonker, beroepen te Nieuw Heivoet en van 's-Gravenzande drs. A. A. van den erg, die in verband met zijn benoeming tot sekretaris van de Raad voor de Catechese in die dienst zal worden bevestigd als predikant voor buitengewone werkzaamheden.

Dan doen intrede: te Doetinchem ds. W. B. van de Woord uit Waarde; te Bunschoten ds. B. Schroten uit Langerak bezuiden de Lek; te Epe ten behoeve van de Hervormd-Gereformeerde modaliteit, (Sionskerkgemeente), als pred. voor bijzondere werkzaamheden ds. H. Vreekamp uit Oosterwolde; te Groot Ammers ds. P. Molenaar uit Jaarsveld; te Harderwijk Nieuwe Kerkgemeente; ds. H. J. de Jong uit Meppel en te Deil en Enspijk kand. R. Visser uit Halsteren, vicaris bij de buitengew. wijkgem. in wording te 'Tholen.

In de Gereformeerde Kerken nemen op 27 juni 1976 afscheid: van Surhuisterveen dr. J. S. Hielema wegens benoeming tot hoofd van de godsdienstige afdeling (televisie) van de NCR(adio)V. Hij blijft formeel verbonden aan de Kerk van Surhuisterveen; van Arnhem als industriepredikant ds. W. Bos beroepen te Doom; van Boerakker ds. W. Praamsma, beroepen te Nieuweroord en intrede doet dan  ds. G. de Jong uit Werkendam intrede te Zuidwolde, waar hij beroepen is in samenwerking met de Kerk van Bedum.

Wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd is met ingang van 1 juli 1976 emeritaat verleend aan ds. J. L. van Apeldoorn te Bilthoven. In de Gereformeerde (Vrijgemaakte) Kerken neemt ds. C. van Kalkeren, beroepen te Velp, op 27 juni 1976 afscheid van Onnen en dan doen intrede te Leek ds. T. Dekker uit Capelle aan den IJssel en te Vlissingen kand. B. Kamphuis uit Kampen.

Ds. J. Schelhaas uit Delft, voorheen predikant van de Gereformeerde (synodale) Kerk van Delft Abtswoude, doet op 27 juni 1976 intrede als predikant van de Gereformeerde (Vrijgemaakte) Kerk van Zwolle (buiten verband), waar hij beroepen is in de vakature van ds. G. van den Brink.

Ds. J. J. de Jonge uit Kampen doet op 27 juni 1976 intrede als predikant van de Chr. Gereformeerde Kerk van Stadskanaal en dan doet kand. A. Nijland uit Bilthoven intrede als predikant van de Baptisten Gemeente van Staveren.

Ds. A. C. Louwerse, beroepen te Velp, neemt op 27 juni 1976 afscheid van de Vrije Evangelische Gemeente van Veendam.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Predikanten gaan en komen

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken