Bekijk het origineel

Saneringsregeling voor visserijvloot

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Saneringsregeling voor visserijvloot

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Het bestuur van het ontwikkelings- en saneringsfonds voor de visserij heeft een saneringsregeling voor de vissersvloot een bijdrageregeling voor de inlevering van toegewezen quota tong en schol ten algemene nutte na sanering, een regeling voor door deze sanering werkloos geworden schippers en een bijdrageregeling voor het treffen van technische voorzieningen ten behoeve van garnalenschepen vastgesteld.

De vissers kunnen hun aanvragen voor een bijdrage van de overheid indienen tof uiterlijk 31 oktober 1976 bij de directie visserijen in Den Haag. Ook aan de uitbetaling is een aantal voorwaarden verbonden. De aanvrager dient het schip uit het plaatselijke visserijregister te laten schrappen, zijn aanvoervergunning in te leveren bij het produktschap voor vis en visprodukten, de lettertekens en nummers op het schip te verwijderen, te beloven dat hij de komende vijfjaren niet meer zal vissen (als hij zijn hele vloot opruimt), en te beloven dat bij de komende vijf jaar zijn vloot niet meer uitbreidt met meer dan 25 procent van het opgeruimde tonnage. Het schip moet voor 1 januari 1977 aan de Nederlandse visserij onttrokken zijn.

Voor de bijdrageregeling tong en schol heeft het bestuur van het ontwikkelings- en saneringsfonds tien miljoen gulden uitgetrokken. Voor de bijdrage komen in aanmerking zij die een saneringsbijdrage en een bijdrage uit het nog in te stellen tong- en scholfonds hebben gekregen. Deze bijdrage zal 3,40 gulden per toegewezen kilo tong en 0,70 gulden per kilo schol bedragen. Uiteraard met afftrek van de inmiddels al' gevangen hoeveelheid tong en schol.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Saneringsregeling voor visserijvloot

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 26 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken