Bekijk het origineel

Marokkanen willen niet naar land terug

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Marokkanen willen niet naar land terug

Dèmonstratie in Den Haag

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Ongeveer 250 Marokkanen en sympathiserende Nederlanders hebben zaterdagmiddag in Den Haag gedemonstreerd tegen de uitwijzing van 182 illegale Marokkanen.

De 182 hebben enige tijd geleden in kerken in Amsterdam, Utrecht en Den Haag een hongerstaking gehouden om uitzetting uit ons land te voorkomen. Zij staakten hun actie toen zij dachten alsnog een verblijfsvergunning te krijgen.

Staatssecretaris Zeevalking heeft onlangs echter alsnog besloten de 182 Marokkanen niet te legaliseren. ,,Voor deze mensen is dat een afschuwelijke zaak", aldus een van de organisatoren van de demonstratie. „Als de Marokkanen in hun land terugkeren lopen zij groot gevaar in de gevangenis te belanden of nog erger. De namen van de illegale gastarbeiders zijn door de zogenaamde belangenbehartiger Amicales allang aan de autoriteiten in Marokko doorgegeven".

Het comité van Marokkaanse gastarbeiders in ons land, dat de demonstratie heeft georganiseerd, eist dan ook van de Nederlandse regering dat de 182 in ons land mogen blijven. Ook wil het comité dat de Amicales uit Nederland verdwijnt. „De Amicales is geen belangenbehartiger maar louter en alleen een spionage-organisatie, waar al erg veel Marokkanen de dupe van zijn geworden en de dupe van gaan worden als er niet snel iets gebeurt", aldus het comité.

De demonstratie in een „tropisch" Den Haag begon op het Malieveld. Vandaar ging het naar het Binnenhof. Het overgrote deel van de 182 hongerstakers liep in de stoet mee.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Marokkanen willen niet naar land terug

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken