Bekijk het origineel

Luchtbus met (90?) Israëliërs gekaapt

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Luchtbus met (90?) Israëliërs gekaapt

Geland in Oeganda

2 minuten leestijd

NAIROBI — Een vliegtuig van de Franse luchtvaartmaatschappij Air France, dat zondag door een groep pro-Palestijnse guerrillastrijders tussen Athene en Parijs werd gekaapt, is in de nacht van zondag op maandag op het vliegveld Entebbe, bü de Oegandese hoofdstad Kampala, geland.

Het tweemotorige toestel, een zogenaamde luchtbus en bestemd voor korte tot middellange afstanden, was toen bijna door zijn brandstof heen.

Een woordvoerder van Air France in Nairobi, de hoofdstad van Kenia, verklaarde dat alle 216 passagiers en de uit tien leden bestaande bemanning ongedeerd zijn. Toen de luchtbus op Entebbe landde had hij nog slechts voor een halfuur brandstof aan boord.

Verward
Het radicale Volksfront voor de Bevrijding van Palestina heeft bekendgemaakt verantwoordelijk te zijn voor de kaping. In een communiqué aan het kantoor van Reuter in Koeweit beschuldigt het front Frankrijk ervan al van ,,Karel de Grote tot Giscard d'Estaing" (de huidige president) een vijand van de Arabieren te zijn. Volgens het Front is Giscard „een bondgenoot van het Amerikaanse imperialisme". Later werd dit bericht door het Volksfront weer ontkend.

Er waren vanochtend vroeg geen aanwijzingen hoe lang het gekaapte toestel op het vliegveld in Oeganda zal blijven. Men wist niet of alleen een landingsvergunning is gegeven om brandstof te tanken of dat de kapers asiel hebben gevraagd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Luchtbus met (90?) Israëliërs gekaapt

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken