Bekijk het origineel

200-mijlszones in zicht

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

200-mijlszones in zicht

2 minuten leestijd

UTRECHT - In de nabije toekomst zullen veel landen in de wereld overgaan tot uitbreiding van hun zeezones tot 200 mijl. Die beslissing zal worden genomen in het kader van de Zeerechtconferentie of door de landen zelf. Dit zei ir. T. J. Tienstra, directeur der Visserijen van het ministerie van Landbouw en visserij, zaterdag op de jaarvergadering van de Nederlandse vissersbond in Utrecht.

De uitgebreide zone bestaat uit de territoriale zone van 12 mijl en de economische zone van 188 mijl. Door deze maatregel zullen veel problemen ontstaan, aldus Tienstra. Elk land zal alleen toestaan dat vissers van eigen land in de economische zone zullen vissen. Andere nationaliteiten kunnen dan tegen betaling een licentie krijgen, maar zullen waarschijnlijk verplicht worden de vis de verhandelen in de gastlanden.

Vooral de grote geïndustrialiseerde vissersvloten zullen het slachtoffer van de 200-mijlszone worden. Binnen de EG zullen voornamelijk Nederland en Ierland het slachtoffer worden. Immers, zij halen 90 procent van hun vis uit de zogenaamde Europese zee, aldus Tienstra.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

200-mijlszones in zicht

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken