Bekijk het origineel

Ongeveinsd geloof

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Ongeveinsd geloof

2 minuten leestijd

 Het ongeveinsde geloof is geen napraten of verstandelijk toestemmen. De Heere getuigt van 's mensen ellendigheid in Zijn Woord, dat het hart des mensen arglistiger is dan enig ding, (dus nog arglistiger dan de duivel zelf), ja dodelijk, (Jeremia 17). Het oprecht geloof is een bevindelijke en levendige kennis en een gevoel van de last der zonden.

Als in het natuurlijke op een dood mens een zwaar gewicht wordt gelegd, blijft hij gevoelloos. Alzo is de belijdenis van een dode zondaar. Maar een levendige heeft gevoel en pijn, zoals wij David horen kermen in Psalm 38.

Gelijk de gewonde Israëliet, van de vergiftige slangebeten, het vurig en dodelijk venijn in al zijn leden gevoelde, alzo kent en gevoelt Ü6 levend gemaakte christen, dat al zijn zielsaderen door het dodelijk zondevenijn zijn aangetast. Daardoor gelooft hij dat hij een gewisse dood tegemoet gaat. En hoezeer de duivel ook tegen deze leer indruist met alle uitvindingen en bespottingen, zo mogen wij er van getuigen, dit is het werk van God; hierdoor wordt hun Christus als de opgerichte koperen slang alleen dierbaar. Ja! hierdoor alleen krijgt hij verstand van kermen met Gods ellendigen, (Amos 5:16).

(„DE KOSTELIJKE  BRUIDSSCHAT") E. Fransen

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Ongeveinsd geloof

Bekijk de hele uitgave van maandag 28 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken