Bekijk het origineel

Naar de vrijstad

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Naar de vrijstad

2 minuten leestijd

In het geloof, waardoor de mens behouden wordt, werkt de Heilige Geest een afzien van alle zelfbehoud en een Inwendige en vrijwillige voortdrijving naar het enige red- en behoudmiddel, zoals de Heere God het juiste gekende en oepaalde getal der dieren door een verborgen werking naar de ark geleidde en de doodslager onder Israël om zijns levenswil naar de vrijstad vluchtte.

Ofschoon wij vast geloven dat er nooit een ziel, die in oprechtheid tot Christus vlucht, is omgekomen, zo staat er niet aangetekend dat er een rustbank door Jehova was geplaatst waarop zij mochten gaan zitten om te rusten. Integendeel heb ik in de Joodse geschriften gelezen dat er op de kruiswegen handwijzers werden gevonden met het opschrift: vlied! vlied!

Alzo is het met een ziel die het doodvonnis in zich omdraagt; hij is een rusteloze en loopt door het dierbaar geloofsvertrouwen, hetzij zwak of sterk, naar de enige vrijstad der behoudenis en zij, die door genade hier hun schuilplaats hebben gevonden, kenmerken zich door hun openhartige belijdenis, uit welk een grote nood en dood de Heere hen toen verlost heeft en wie zij toch in zichzelf waren en nog zijn, evenals de doodslager die in de vrijstad binnen kwam. Hij, die het openhartigst zijn doodslag blootlegde, was daar het meest geëerd.

 E. Fransen

 („De kostelijke bruidsschat")

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Naar de vrijstad

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 29 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken