Bekijk het origineel

West-Duitsland

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

West-Duitsland

2 minuten leestijd

LINDAU West-Duitsland Twee Amerikaanse natuurkundigen, R. V. Gentry en T. A. Cahill, hebben twee maanden geleden bij hun werk in een onderzoekinstituut in de VS drie nieuwe atomen gevonden die zwaarder zijn dan de tot dusver bekende, zo heeft de Britse nobelprijswinnaar Paul Dirac dinsdag op een bijeenkomst van Novelprijswinnaars verklaard.

De betrokken superzware elementen hebben atoomgewichten 116,124 en 126. De twee onderzoekers hebben er nog geen namen aan gegeven. De elementen zijn aangetroffen in natuurlijke mineralen. Tot dusver was het zwaarst bekende stabiele atoom dat van uranium met atoomgewicht 92. Zwaardere zijn al kunstmatig gemaakt maar bleken niet stabiel. De nieuw gevonden superzware kunnen een miljard jaar blijven bestaan en worden dus als stabiel beschouwd. De drie nieuwe zijn volgens Dirac bijprodukten van nog zwaardere atoomgewichten van ongev. 160.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 9 Pagina's

West-Duitsland

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 9 Pagina's

PDF Bekijken