Bekijk het origineel

Verenigingsgebouw van Oud Geref. gemeente

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Verenigingsgebouw van Oud Geref. gemeente

2 minuten leestijd

ST. PHILIPSLAND — Leden van de Oud Gereformeerde gemeente te St, Philipsland hebben samen ongeveer anderhalve ton op tafel gelegd. Dat is bestemd voor een verenigingsgebouw waarvan de voltooiing nog slechts een kwestie van tijd is.

Met als besluit van een circulaire ,,de wens dat een ieder in zijn hart gegeven mag worden gelijk geschreven staat in Nehemia 2 vers 20: God van den Hemel, Die zal het ons doen gelukken en wij. Zijne knechten, zullen ons opmaken en bouwen", heeft de plaatselijke kerkeraad een financiële actie op touw gezet.

Tijdens één zondag — met drie kerkdiensten — werd reeds bijna 30.000 gulden gecollecteerd voor het verenigingsgebouw. Via een inzameling met zakjes en de genoemde circulaire werd 17.500 gulden aan giften en ruim 100.000 gulden aan rentplozp leningen toegezegd.

De Oud Gereformeerde gemeente van St. Philipsland telt ongeveer 1000 zielen. Momenteel wordt zij gediend door ds. L. Gebraad. In het verleden waren in St. Philipsland onder andere predikant ds. P. van Dijke, ds. L. Boone, ds. Van Leeuwen en ds. Blaak.

Het verenigingsgebouw wordt door aannemer Ligtendag gebouwd. Het komt achter de kerk in de Wilhelminastraat en grenst aan de Voorstraat. De verenigingszaal kan ongeveer 120 mensen bergen. Het gebouw is vooral opgezet voor het verenigingswerk onder jongeren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 9 Pagina's

Verenigingsgebouw van Oud Geref. gemeente

Bekijk de hele uitgave van woensdag 30 juni 1976

Reformatorisch Dagblad | 9 Pagina's

PDF Bekijken