Bekijk het origineel

Patiënten mogelijk naar Zwitserland

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Patiënten mogelijk naar Zwitserland

2 minuten leestijd

UTRECHT — Enkele leden van de werkgroep Hartchinirgie buitenland van de gezondheidsraad gaan volgende week naar Geneve om te bekijken of het mogelijk is, Nederlandse hartpatiënten te opereren in de kliniek van prof. dr. C. Hahn.

Inmiddels treft rie werkgroep ook voorbereidingen voor het vertrek van een tweede groep Nederlandse patiënten via de „luchtbrug" naar het St. Luke's hospital in Houston. Een woordvoerder van de gezondheidsraad zei woensdag, dat de werkgroep wil proberen om ook in Europa Nederlandse hartpatiënten „onder dak" te brengen. Als ze dichter bij huis kunnen worden geholpen, is het ook voor familieleden gemakkelijker om mee te gaan of over te komen. Het gaat echter alleen nog maar om plannen, waarvan de uitwerking eventueel nog de nodige tijd zal vergen. Eerst moet nog grondig worden nagegaan of het medisch verantwoord en organisatorisch mogelijk is om patiënten naar Geneve te sturen. Ook het vervoer en de begeleiding zujien goed moeten worden geregeld. Zo zal bijvoorbeeld de vraag moeten worden beantwoord, welke vervoersmogelijkheid voor de hartpatiënten het meest geschikt is: trein of vliegtuig.

De hartluchtbrug naar Houston in de Verenigde Staten gaat voorlopig door. Dinsdag aanstaande (6 juli) gaat een tweede groep patiënten en twee weken daarop een derde. Er zullen in de toekomst regelmatig groepen gaan. Dit is woensdagavond besloten op een vergadering van de werkgroep Hartchirurgie buitenland van de gezondheidsraad.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 13 Pagina's

Patiënten mogelijk naar Zwitserland

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 13 Pagina's

PDF Bekijken