Bekijk het origineel

Herenigd maar Hanoi wijst de weg

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Herenigd maar Hanoi wijst de weg

2 minuten leestijd

Noord- en Zuid-Vietnam zullen in de toekomst „de Socialistische Republiek Vietnam" genoemd worden. De Noordvletnamese vlag: en volkslied zullen voor het grehele land gelden. <br />

Deze besluiten nam de eerste zitting van het verenigde parlement.

Tijdens deze zitting riep de eerste secretaris van de communistische partij van Vietnam, Le Doean de gedelegeerden op door produktieverhoging er aan mee te werken het land tot een bloeiende, socialistische staat te maken. Uit zijn woorden was op te maken, dat Noord-Vietnam op de weg naar het socialisme de leiding geven zal om het Zuiden met zijn sociale en economische problemen te helpen. „Wij moeten", zo zei hij, „elke vorm van corruptie en Westers georiënteerde cultuurvormen afschaffen en de goede Vietnamese cultuur weer in de gemeenschap terugbrengen".

Wat de buitenlandse politiek betreft, kondigde hij een voortzetting van de strijd tegen het imperialisme belichaamd in de Verenigde Staten aan. „Hand aan hand met de bevriende socialistische landen in de Derde Wereld". Tegelijkertijd wil Vietnam echter op basis van erkenning van soevereiniteit en onafhankelijkheid vriendschappelijke betrekkingen met alle landen van de wereld onderhouden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 13 Pagina's

Herenigd maar Hanoi wijst de weg

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 13 Pagina's

PDF Bekijken