Bekijk het origineel

Mozambique meldt Rhodesische acties

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Mozambique meldt Rhodesische acties

Salisbury noemt berichten „onzin"

2 minuten leestijd

JOHANNESBURG — Frelimotroepen van Mozambique hebben tijdens een serie operaties in het grensgebied met Rhodesië, 29 militairen van het Rhodesische leger — onder wie negen officieren — gedood, zo meldt Radio-Mozambique. De gevechtsacties dateren van 26 en 28 juni.

Radio-Mozambique maakt voorts melding van Rhodesische acties op Mozambikaans grondgebied. Rhodesische artillerie en infanterie, ondersteund door gevechtsvliegtuigen en helicopters, zouden op 26 juni een busonderneming hebben aangevallen. Bij die aanval op het Mozambikaanse dorp Mepai, zouden 16 Mozambikaanse burgers zijn gedood Mapai ligt 50 km van de grens , met Rhodesië. Rhodesische troepen zouden ook een aanval hebben ondernomen op Frelimotroepen bij de spoorwegkruising Malvemia, aan de grens. Legerkringen in Salisbury noemen dit bericht „doorzichtige onzin". Volgens hen, wil Mozambique met dit soort communiqués financiële steun loskrijgen van de conferentie van de organisatie van Afrikaanse eenheid, die deze week op Mauritius wordt gehouden.

Belachelijk
De verklaring van de Rhodesische regering noemt deze bewering „zo ongerijmd dat die slechts als belachelijk kan worden beschreven". Zij biedt aan, meteen journalisten naar het betrokken gebied bij de grens te vliegen om de juistheid van de bewering van Mozambique na te gaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 13 Pagina's

Mozambique meldt Rhodesische acties

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 13 Pagina's

PDF Bekijken