Bekijk het origineel

Tot juni ƒ 562 miljoen pluimvee geëxporteerd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Tot juni ƒ 562 miljoen pluimvee geëxporteerd

2 minuten leestijd

ZEIST — Nederland heeft in de eerste vijf maanden van dit jaar voor bijna ƒ 562 miljoen aan pluimveehouderijprodukten uitgevoerd. Vorig jaar was dat ruim ƒ 469 miljoen.

Er gingen 935,8 miljoen consumptie-eieren de grens over. 16,6 procent meer dan vorig jaar, en 89 miljoen kilo geslacht pluimvee (plus 3,5 procent).

De uitvoer van eendagskuikens vertoonde een opvallende stijging: met 77 procent tot bijna 13,8 miljoen stuks. Ze gingen voor een groot deel naar landen buiten de EEG. Belangrijke afnemers zijn Saoedi-Arabië, Libië, Marokko, Nigeria en Iran.

Nadat de exposrtprijzen voor eieren in mei flink waren gedaald, stegen ze in de eerste helft van juni tot rond ƒ11,per honderd stuks en vervolgens tot ƒ 12,50. Voorzitter J. T.Mellema van het produktschap voor pluimvee en eieren durfde woensdag op de bestuursvergadering in Zeist nog geen voorspelling te doen over de prijsontwikkeling op korte termijn.

Verschuivingen

De vakantietijd brengt meestal grote verschuivingen teweeg in het gebruik in de verschillende ,,consumptiecentra", en de detailhandel heeft dan de neiging om slechts beperkte voorraden aan te houden. Het aantal broedeierén dat tot en met mei is uitgevoerd bedroeg ruim 52 miljoen, bijna een kwart meer dan vorig jaar. Ook de situatie in de Nederlandse eiproduktensector is volgens de heer Mejlema aanzienlijk verbeterd. In mei is 2,3 miljoen kilo eiprodukten uitgevoerd, 61,5 procent meer dan in mei 1975, en in de periode januari tot en met 'mei 10,4 miljoen kilo (plus 46,7 procent).

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 13 Pagina's

Tot juni ƒ 562 miljoen pluimvee geëxporteerd

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 13 Pagina's

PDF Bekijken