Bekijk het origineel

Optimistisch

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Optimistisch

WALLSTREET

2 minuten leestijd

NEW YORK — Nadat de handel op de beurs van Wall Street optimistisch was begonnen met een stijging van 9 ruim 4 Dow Jones punten in het eerste halfuur moest er later iets gas worden teruggenomen.

Gezien de omvang van de handel (23,8 miljoen aandelen) kon echter toch van een vriendelijke stemming worden gesproken. Aan het slot was er nog een winstpunt van 2,13 Dow Jones punten. Hoger noteerden 941 aandelen, lager 467 en onveranderd 438.

President Burns van de Amerikaanse centrale bank kondigde aan dat hij een soepel geld- en kredietbeleid zou blijven voeren. Ook zei hij dat het economisch herstel nog steeds even krachtig doorzet.

Over het algemeen waren er geen grote koersfluktuaties. Opvallend was wel het verlies van 2 5/8 dollar van Du pont. De overige chemische waarden bleven stabiel. IBM won 1 1/2 dollar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 13 Pagina's

Optimistisch

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 13 Pagina's

PDF Bekijken