Bekijk het origineel

Zomermaand

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Zomermaand

1 minuut leestijd

DE BILT De afgelopen maand juni was de op een na de warmste juni tot dusver in deze eeuw en ook op een na de zonnigste. Daarbij was het in de meeste streken erg droog, zo heeft het KNMI in De Bilt geconstateerd. De gemiddelde temperatuur bedroeg te De Bilt 18.0 graden tegen 18,3 graden in juni 1917 en tegen 15.5 graden als het normale gemiddelde. Vooral overdag was het in de afgelopen maand warmer dan normaal. Er kwamen in De Bilt elf zomerse dagen voor tegen zes gemiddeld in juni. Iets bijzonders is het grote aantal dagen met tropische hitte. Het liep in De Bilt op tot zes dagen, normaal is het een dag. Alleen de maand juni van 1947 had nog meer tropische dagen.

Juni heeft in De Bilt 291 uren zon gebracht. Alleen juni 1959 komt er wat deze eeuw betreft bovenuit met 301 uren zon. Vooral in Brabant en Limburg was het erg droog. In het midden van het land daarentegen werd plaatselijk de normale hoeveelheid neerslag bereikt dankzij de langdurige regen van 19 en 20 juni, zo meldt het KNMI.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 13 Pagina's

Zomermaand

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 13 Pagina's

PDF Bekijken