Bekijk het origineel

Lastering en smaad

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Lastering en smaad

2 minuten leestijd

<br />

„Zalig zijt gij, als u de mensen smaden en vervolgen, en liegende' alle kwaad tegen u spreken om Mijnentwil. Verblijdt en verheugt u, want uw toon is groot in de hemelen; want alzo hebben zij opgevolgd de profeten, die voor u geweest zijn" (Matth. 5:11,12).

Ook dat is een grote en zware vervolging en het rechte lijden van de christenen, dat men hen op het allerbitterst en bijtendst lastert en smaadt. Wel hoewei men ook aan andere mensen geweld en onrecht pleegt, laat men hun toch hun goede naam. Maar hier is het niet genoeg dat men. hun alle martelingen en plagen oplegt, maar men moet daarenboven hun naam op het allerschandelijkst uitspuwen en lasteren, zodat de wereld zich nog beroemen kan, wanneer zij de christenen verworgt, dat zij de ergste schelmen heeft ter dood gebracht, die deze wereld niet kon dragen, en God de grootste en welgevalligste dienst gedaan.

Dat schijnt een ontzettende zaak te zijn; maar dwaalt niet. zegt Christus, gij zijt zalig. Gij lijdt zwaar en hebt het toch aan de wereld niet verdiend, daar'om lijdt gij om Mijnentwil. Wees tevreden. Ik zal het u wet vergelden en rijkelijk vergoeden in de hemel; want al wat op aarde is ware daartoe veel te gering. Het is de beminde profeten, die voor u geweest zijn, evenzo gegaan, en gij houdt hen voor zalig. Zo moet gij hen volgen, opdat gij ook daar komt, waar zij zijn.

Weest dan getroost, het hemelrijk is het uwe, dat kunt ge niet verliezen.

Luther

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 13 Pagina's

Lastering en smaad

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 13 Pagina's

PDF Bekijken