Bekijk het origineel

Grote strijd in Boskoopse raad

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Grote strijd in Boskoopse raad

2 minuten leestijd

BOSKOOP — Het bestuursapparaat van de gemeente Boskoop wankelt. Sedert de bewogen raadsvergadering van vorige week donderdag is het oorlog tussen de twee partijen die in het college van b. en w. een wethouder hebben zitten. De Protestants-christelijke partij (PCP), een combinatie van.ARP en CHU, en Boskoop 20(X), een progressief samenwerkingsverband. Oorzaak is het stemgedrag van wethouder C. de Vries die ongeveer een maand geleden in de raad kwam. Bij een voorstel over verlegging van de Emmakade stemde hij plotseling tegen het collegevoorstel. Omdat twee raadsleden van de PCP en de KVP met vakantie waren, werd het voorstel met zeven tegen zes verworpen.

Vanavond komt de raad bijeen om van gedachten te wisselen over deze zaak en men zal spreken inzake verwerving van een kavel grond in Boskoop-Oost, thans eigendom van het Rooms-Katholieke kerkbestuur, vervolgens een aanloop tot het politiek treffen, een discussie over rehabilitatie van het Julianakwartier waarin de Emmakade ligt. Daarna volgt het initiatiefvoorstel van de heer Booij en Van den Nieuwendijk, tot het beschikbaar stellen van een krediet voor de Emmakade. (Precies hetzelfde voorstel dat het college verleden week had voorgelegd, maar toen werd het verworpen). En als laatste agendapunt de interpellatie over het stemgedrag van wethouder C. de Vries.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 13 Pagina's

Grote strijd in Boskoopse raad

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 13 Pagina's

PDF Bekijken