Bekijk het origineel

Kosten CAI toch in grondprijs

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kosten CAI toch in grondprijs

Raad Amemuiden besluit:

2 minuten leestijd

ARNEMUIDEN — Het college, van b en w blijft vasthouden aan het in februari genomen raadsbesluit om mensen, die in de nieuwe woonwijk Brakenburg een woning kopen mee te laten betalen aan de exploitatje van het CAI-systeem. Burgemeester J. de Jonge zei in het koopcontract de Clausule opgenomen, zal worden, dat de verkoper verplicht is tot aansluiting en het meebetalen in de exploitatie van het systeem.

Dit antwoordde burgemeester De Jonge woensdagavond op vragen van de heer C. Marijs (SGP) betreffende het advies van het VNG in een artikel over het CAI in het RD van zaterdag 26 juni j.l. De heer ging met name in op het procederen van de eigenaar tegen de gemeente. „Volgens het VNG zal de gemeente dit proces verliezen", aldus de • heer Marijs.

Burgemeester De Jonge antwoordde hierop dat met de opname van eerder genoernde clausule, moeilijk te proce• deren valt. En procederen tegen deze gang van zaken is ook niet mogelijk, aldus burgemeester J. de Jonge. De burgemeester merkte naar aanleiding van het artikel in het RD nog op dat er verschil is tussen een woonwijk in een kleine plaats als Amemuiden en een woonwijk in Rotterdam. De fractie van de SGP en de heer G. den Hartog (AR) vonden de'verhoging van de onroerend goed-belasting van ƒ 11,12 naar ƒ 14,61 per 3000 gulden waarde nogal fors. De heer C. Marijs (SGP) vroeg om een mogelijke verlaging.

Door burgemeester J. de Jonge en wethouder J. van Belzen werd uitvoerig de aanleiding tot deze verhoging toegelicht. Ook'werd gewezen op het niet verhogen van de nu vervallen belastingen in de laatste twee jaren. „De kosten voor de gemeente stegen wel elk jaar met 10%, maar de belastingen werden niet verhoogd. Wij willen dat nu aanpassen en nu blijken deze verhogingen nogal fors", aldus burgemeester De Jonge. De raad nam tenslotte dit voorstel met algemene stemmen aan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 13 Pagina's

Kosten CAI toch in grondprijs

Bekijk de hele uitgave van donderdag 1 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 13 Pagina's

PDF Bekijken