Bekijk het origineel

Vakantietips

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Vakantietips

2 minuten leestijd

Zomer 1976. Eindelijk is het dan zover. De vakantietijd Is weer aangebroken, en honderdduizenden Nederlanders zullen met hun auto weer naar ver weg gelegen vakantieplaatsen vertrekken.

Wanneer u ook tot deze groep behoort, dan zult u waarschijnlijk uw auto al grondig hebben laten nakijken en zullen de verzekeringen tegen ongeval, ziekte en dergelijke al wel gesloten zijn. Maar weet u al iets over benzineprijzen in het buitenland en over afwijkende verkeersregels? Hier volgen voor u nog enige nuttige tips. Wanneer u goedkope benzine wilt tanken, moet u naar Joegoslavië of Turkije gaan. In andere landen verschillen de benzineprijzen niet zoveel van die in Nederland, behalve in Portugal, Italië, Griekenland en enige Oosteuropese landen, waar de benzine nog duurder is dan hier. Bij ANWB-kantoren kunt u benzinebonnen kopen voor Italië, die een behoorlijke besparing kunnen opleveren. In Italië zijn het merendeel van de snelwegen tolwegen. Buitenlanders krijgen hier echter reductie. Verkeersregrels In Europa heersen niet overal dezelfde verkeersregels en ook de maximumsnelheden verschillen nogal. In West-Duitsland mag men op de autobanen zo hard rijden als men wil. De aanbevolen snelheid is ISO. Op niet-snelwegen mag men niet harder dan 100. Wanneer men een andere auto inhaalt moet men na het inhalen met de richtingaanwijzer aangeven dat men weer naar rechts gaat. Op de Duitse autobanen kunnen nog wel eens files voorkomen. Wanneer twee files worden samengevoegd tot een, kent men daar het ritssluitingsysteem; men moet dan om en om in de enefUe gaan rijden. In Belgrlë geldt op snelwegen een maximumsnelheid van ISO en op de andere wegen mag men niet harder dan 90. Binnen de bebouwde kom is dat 60. Ook hier moet men na het inhalen met de richtingaanwijzer aangeven wanneer men weer naar rechts gaat. In Frankrijk is de maximumsnelheid op snelwegen 130, op andere wegen 90, en binnen de bebouwde kom 60. Doorgetrokken strepen mogen absoluut niet worden overschreden. In Frankrijk is de politie erg streng en boetes zyn hier niet mals. In drie landen op liet Europese vasteland heerst een zomertijd, namelijk in Italië, Frankrijk en Spanje. In deze landen is het zodra men de grens gepasseerd is meteen een uur later. Wanneer u een lange reis gaat maken, zorg dan dat u goed uitgeslapen bent en dat u onderweg de nodige rustpauzes inlast. En voor het overige wensen wij u een prettige vakantie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Vakantietips

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken