Bekijk het origineel

Niet-gebonden landen moeten aktiever worden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Niet-gebonden landen moeten aktiever worden

Joegoslavië over M'Oosten

2 minuten leestijd

BELGRADO — De Joegoslavische minister van Buitenlandse zaken Minic heeft donderdag in het Parlement verklaard dat de tijd is gekomen voor de -Niet-Gebonden landen een meer actieve rol te gaan spelen bij de pogingen om een oplossing te vinden voor de crisis in het Midden-Oosten. Minic noemde deze crisis de meest gevaarlijke in de wereld van vandaag.

Hij beschuldigde Israël ervan „resoluties van de Verenigde Naties te verwerpen en de bevolking van bezette gebieden te terroriseren". „Dat de Niet-Gebonden landen, altijd reeds een factor die de gerechtvaardigde strijd van de Arabische naties en landen steunt, een directer en actiever factor worden bij de oplossing van de crisis via een weg die instemming kan verwerven van een groot deel van de internationale gemeenschap".

Toestemming

Hij voegde hieraan toe dat de concentratie van de militaire macht der grote mogendheden in het Oostelijk Middellandse Zeegebied toeneemt, wat onvermijdelijk negatieve gevolgen zal hebben voor de situatie in Europa.

Minic verklaarde dat Joegoslavië op de komende topconferentie van Niet-Gebonden landen, welke van 16 tot 19 augustus wordt gehouden in Colombo, de situatie in het Midden-Oosten en de grotere rol die de Niet-Gebonden landen zouden moeten gaan spelen bij het vinden van een oplossing in dit gebied aan de orde zal stellen.

Hij verklaarde verder dat de tijd ook gekomen was voor nieuwe initiatieven terzake de ontwapening en noemde daarbij de mogelijkheid een bijzondere zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties te wijden aan de ontwapening. Dit is een voorstel geweest dat is aangenomen op de eerste topconferentie van Niet-Gebonden landen in 1961.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Niet-gebonden landen moeten aktiever worden

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken