Bekijk het origineel

Mogelijk kuuroord in Scheveningen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Mogelijk kuuroord in Scheveningen

Lucht en wind geschikt

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Scheveningen zou binnen enkele jaren naast een gewone badplaats ook nog kuurbadplaats kunnen zijn. Dit is de conclusie van een Haagse gemeentelijke werkgroep. Scheveningen is geschikt voor kuurbehandelingen omdat de noodzakelijk zuivere lucht door de ligging aan zee en de heersende winden van nature aanwezig zijn, aldus de werkgroep.

Voor zover openluchtrecreatie door de weersomstandigheden niet mogelijk zou zijn, kan de kuurder zijn heil zoeken in het geplande vrijetijdscentrum. De Rudolf Steiner kliniek aan de Nieuwe Parklaan zou eventueel als kuurcentrum kunnen dienen.

De werkgroep werd ingesteld na een motie in de Haagse gemeenteraad in mei 1974 waarin werd aangedrongen op een onderzoek naar de kuurmogelijkheden in het toekomstige Scheveningen. In de werkgroep zaten onder meer vertegenwoordigers van de Rudolf Steiner kliniek, de afdeling maatschappelijk welzijn en volksgezondheid van de gemeente en de projectontwikkelaar Bredero.

Om Scheveningen als kuuroord geschikt te maken zijn wat extra voorzieningen nodig, zoals het aanleggen van groenvoorzienineen en wandelpaden. Bovendien zou de onmiddellijke omgeving van het kuurcentrum „kuurgebied" moeten worden. Dit gebied zou een sfeer van stilte en rust moeten hebben. Hiervoor is het volgens de werkgroep noodzakelijk dat enkele straten verkeersluw gemaakt worden.

Het medisch kuren is vooral populair in West-Duitsland. De werkgroep verwacht de eerste tijd dan ook met name veel bezoekers uit dit land. Vooral omdat de Oosterburen het kuren vergoed krijgen van hun ziekenfonds. Wanneer het Duitse bezoek een beetje op gang is gekomen verwacht men ook meer belangstelling vanuit Nederland. De Nederlandse ziekenfondsen zijn wel bereid het therapeutische gedeelte te vergoeden, maar niet het verblijf.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Mogelijk kuuroord in Scheveningen

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken