Bekijk het origineel

Malik ontstemd over tirannie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Malik ontstemd over tirannie

1 minuut leestijd

<br />

WASHINGTON — De Indonesische minister van buitenlandse zaken Malik heeft woensdag kritiek geoefend op de „tirannie van de kleine landen" in de Verenigde Naties. In antwoord op vragen in de Nationale Persclub van Washington bleek minister Malik zich aan te sluiten bij zijn Amerikaanse collega Kissinger, die bij herhaling heeft gezegd dat allerlei kleine lid-staten van de VN tirannie kunnen uitoefenen omdat ze samen een meerderheid vormen.

Het systeem van gelijkheid in de Verenigde Naties betekent volgens minister Malik „de mogelijkheid van tirannie van kleine staten".

Hij beklaagde zich erover dat zijn land — na de volksrepubliek China, India, de Sowjet-Unie en de Verenigde Staten 's werelds dichtstbevolkte land — op één lijn wordt gesteld met landen met maar 1 procent van Indonesië's zielental van 130 miljoen.

In Washington werd gespeculeerd dat Maliks kritiek werd ingegeven door de reeks VN-moties waarin de Indonesische houding jegens Oost-Timor wordt afgekeurd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Malik ontstemd over tirannie

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken