Bekijk het origineel

Goedkeuring van plan Witte Singel/Doelen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Goedkeuring van plan Witte Singel/Doelen

Door Leidse universiteitsraad

2 minuten leestijd

LEIDEN — De universiteitsraad van de Leidse universiteit is akkoord gegaan met het voorlopige programma van eisen voor het Witte Singel/Doelenplan. De raad sprak zich daarbij nadrukkelijk niet uit voor een definitieve verdeling van de in dit plan aanwezige ruimten over de verschillende faculteiten, 'vakgroepen en instituten.

Aan de besluitvorming over dit punt ging in de vergadering een langdurige discussie vooraf. De universiteitsraad had waardering voor het, door de architecten opgestelde structuurplan, voor het ter beschikking staande gebied. Een dezer dagen verwacht het college van bestuur een telefoontje van het ministerie om door te kunnen gaan met dit, naar verwachting circa 150 miljoen gulden kostende plan. Uit de verschillende opmerkingen viel te beluisteren dat van de zijde van het ministerie van onderwijs en wetenschappen weinig bezwaren te verwachten zijn, tégen de voorgenomen bouw. Als alles volgens plan verloopt krijgen de architecten van het Witte Singel/Doelenplan binnen enkele weken opdracht voor een verdere uitwerking van het structuurplan.

Geen raad
De verschillende opmerkingen over het aan de universiteitsraad voorgelegde plan, wist het college van bestuur, mr. W. G. Koppelaars, uitstekend „in te pakken" in een lange woordenstroom. Hij wist echter niet goed raad met de vragen van enkele raadsleden over de te verwachten verkeers- en parkeerafwikkeling in en rond het gebied. De heer Koppelaars had het uiteindelijk niet moeilijk met het vertrouwen krijgen van de raad. Dit ook al niet omdat het merendeel van de raadsleden vooral de continuïteit in de vooruitgang van het Witte Singel/Doelenplan niet in gevaar wilden brengen.

Ook de problemen rond de universiteitsbibliotheek — waarbij een organisatieonderzoek weliswaar al enige tijd noodzakelijk is, maar nog niet is uitgevoerd — waren niet voldoende om tegen het voorlopige programma van eisen te stemmen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

Goedkeuring van plan Witte Singel/Doelen

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 2 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 20 Pagina's

PDF Bekijken