Bekijk het origineel

Herdertrouw

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Herdertrouw

2 minuten leestijd

<br />

Het is tot een bijzondere troost en bemoediging voor een dienstknecht van God, als hij aan het einde van zijn werk geheel of met betrekking tot een bepaalde post mag weten, dat hij zich bewust is naar zijn last, licht en plicht gehandeld te hebben, en in alle oprechtheid heeft zoeken getrouw te zijn in Gods Huis.

Valt het, wanneer zijn werk geëindigd Is, een leraar op het hart, dat hij niet recht het kostelijke van het snode heeft afgetrokken, dat het grote doel van zijn werk niet geweest is, mensen de ogen te openen, en uit het verderf te rukken, dat hij niet getrouw de tegenstelling tussen licht en duisternis, leven en dood heeft voorgesteld, en daarop een eeuwig wee of wel niet getrouw aangekondigd heeft; o hoe bang en benauwd moet de nagedachtenis van zulke dingen zijn.

Te meer, het is dan onherroepelijk, en vele zielen moet hij zich voorstellen, zijn ongewaarschuwd, immers niet getrouw gewaarschuwd, naar de ontzaglijke eeuwigheid gegaan. Maar is een leraar zich bewust, dat hij, hoewel met veel en groot gebrek, naar de genade die hem gegeven was, heeft zoeken getrouw te zijn, dit zal hem tot grote vreugde zijn. Als hij de bediening, die hij had aangenomen, in de Heere vervuld heeft: hetzij dan dat de hoorders het gehoord of verworpen hebben.

Joh. Groenewegen

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 3 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Herdertrouw

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 3 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken