Bekijk het origineel

Bomaanslag op politiebureau

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Bomaanslag op politiebureau

2 minuten leestijd

BUENOS AIRES — Een zware bomontploffing heeft vrijdag een gebouw van de Argentijnse federale politie in Buenos Aires verwoest. Volgens de eerste berichten zijn 35 pditiemensen gewond. De bom ontplofte rond het middaguur in een eetzaal op de eerste verdieping van het gebouw waar politie-officieren zaten te eten.

Anderzijds zijn in de westelijke voorsteden van de Argentijnse hoofdstad vrijdag 17 linkse guerrillastrijders gedood tijdens een vuurgevecht met veiligheidstroepen, zo meldt een legercommuniqué. Drie soldaten liepen verwondingen op. Het was de ernstigste botsing met guerrillastrijders sinds de strijdkrachten in maart de macht in Argentinië overnamen, aldus waarnemers.

De guerrillastrijders hadden het vuur geopend op een konvooi militaire vrachtwagens bij de basis Campo de ORHO. Terugschietende soldaten dood den 12 van hun tegenstanders, de andere 5 werden op de vlucht neergeschoten. De laatste drie dagen zijn ten minste 43 guerrillastrijders gedood. Sinds de militairen het roer in handen namen zijn ongeveer 420 mensen bij politieke gewelddadigheden omgekomen.

Een officiële woordvoerder deelde later mee dat 25 politiemannen zijn gedood en 30 gewond.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Bomaanslag op politiebureau

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken