Bekijk het origineel

Wereldraadcomité bijeen in Geneve

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Wereldraadcomité bijeen in Geneve

1 minuut leestijd

<br />

Het centraal comité van de Wereldraad van kerken zal van 10 tot 18 augustus in Geneve bijeenkomen. Het 134 leden tellende comité (het bestuur van de wereldraad), waarin vanuit Nederland dr. A. H. van den Heuvel, secretaris-generaal van de Hervormde Kerk en mevrouw ds. M. van der Veen-Schenkeveld. Gereformeerd predikante te Krimpen a/d Ussel, zitting hebben, zal zich moeten beraden over een aantal beslissingen op grond van de aanbevelingen van de verleden jaar gehouden assemblee van de wereldraad te Nairobi met het oog op het programma van de wereldraad in de komende jaren.

Onder andere zal tijdens de komende bijeenkomst worden gerapporteerd over de inspanningen van de ledenkerken om inzicht te krijgen in de schending van mensenrechten in hun landen, vooral met het oog op de godsdienstvrijheid. Mogelijk zal oók het plan tot de opzet van een programma ter bestrijding van het militarisme nader geconcretiseerd worden. Dit is een Nederlands initiatief. Deze vergadering van het centraal comité wordt beschouwd als een der belangrijkste die ooit gehouden werd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Wereldraadcomité bijeen in Geneve

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken