Bekijk het origineel

Regio-Snippers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Regio-Snippers

8 minuten leestijd

<br />

Een 37-jarige in Duitsland wonende Nederlander heeft vrijdagmiddag met zijn auto op de rijksweg Arnhem-Utrecht met een snelheid van 190 km/uur gereden, maar werd daarbij door de Arnhemse politie gesnapt. Omdat de man in Düsseldorp woont en bekeuringen in het buitenland moeilijk zijn te innen, besloot de politie tot snelrecht. In overleg met de officier van Justitie werd de man met ƒ400 beboet. Hij betaalde vlot en stapte daarna weer in zijn auto.

BOSKOOP

De bibliotheek van Boskoop aan het verlengde van het Torenpad, achter het Raadhuis zal deze week worden geopend.

BOSKOOP

— Een aantal eenden in Boskoop is het slachtoffer geworden van botulisme. Dit Is door het diergeneeskundig instituut in Rotterdam vastgesteld. Volgens het instituut komen er geen andere gevallen voor en is de vorm van botulisme beslist ongevaarlijk voor de mens.

BOSKOOP

— De fracties van de SGP, PCP en de KVP hebben vrijdagavond opnieuw hun meerdere moeten erkennen in de andere volksvertegenwoordigers. Een motie betreffende de omlegging van de Emmakade werd met acht tegen zeven stemmen verworpen. B Voorts besloot men dat zolang de burgemeester ziek blijft, de heer L. M. van den Nieuwendijk (KVP) tijdelijk wethouder is.

'sGRAVENHAGE

De Haagse politie heeft de afgelopen weken 20 geweren, 24 pistolen, machinegeweren, machinegeweren, een schmeiser, vier stenguns en een twee meter lange mitrailleur gekregen van mensen die hebben gereageerd op de mogelijkheid hun wapens in te leveren, zonder daarvoor een proces verbaal te krijgen. Ook werden er bij de politie 9000 stuks munitie ingeleverd. Volgens de Haagse politie valt de opbrengst niet tegen, hoewel wel de indruk bestaat dat het wapentuig afkomstig is van goedwillende burgers. De meeste wapens zijn oud oorlogstuig.

RAAMSDONKSVEER

— De veel omstreden jachthaven ,,Prinswerf' te Raamsdonkveer van Lodewikus Bouwmaatschappij, die op last van de provincie dinsdag afgesloten werd met een dam van vijftig kkubieke meter zand, is door Lodewikus weer open gegraven. Tegen het dichtgooien van de haven had de bouwmaatschappij een kort geding aangespannen tegen de provincie, dat op vrijdag 9 juli 's morgens om tien uur zal dienen voor de president van de rechtbank in Den Bosch. Lodewikus heeft niet gewacht op uitspraak van de rechter, maar de dam zelf verwijderd. De achtergebleven vijftien jachtjes waren al eerder over de dam in open water gehesen. Het is nu voor de tweede maal dat Lodewikus een dam voor afsluiting van dit haventje heeft weggegraven.

ROTTERDAM

 - De Rotterdamse politie heeft vrijdag de 30-jarige R. S. , ZONDER BEROEP, AANGEHOUDEN OP BESCHULDIGING VAN OPLICHTING VAN DE Rabo iBank. De man zou bij vijf filialen van de bank vervalste papieren hebben aangeboden, op vertoon waarvan in totaal ƒ21.000,- zou zijn uitbetaald. Tegelijk met S. werd dienst huisgenoot W. D. (56) gearresteerd. Deze zou een gedeelte van het geld hebben aangenomen.

ROTTERDAM

— Drie vrouwen, door getuigen aangeduid als „zigeunertypen", hebben vrijdag op klaarlichte dag uit een huis aan de Pascalweg in Rotterdam voor ƒ 10.000,- aan geld en sieraden weggenomen. De bewoonster was thuis, maar bemerkte niets van de diefstal, doordat zij opzij van het huis een heg aan het knippen was. Een buurman sloeg alarm, maar dat was te laat om de vrouwen nog te kunnen grijpen.

ROTTERDAM

- Een 25-jarige assistent-bedrijfsleider, van een supermarkt aan de Pretorialaan in Rotterdam is zaterdagavond beroofd van ƒ26.000,- . De vrouw wilde de dagopbrengst van haar winkel, die verpakt was in twee cassettes, deponeren in de nachtkluis wan een bank in de Zuidpolderstraat. Op dat moment werd zij aangesproken door een man die haar met behulp van een pistool, of iets wat daar op leek, dwong de cassettes te laten vallen. De overvaller raapte ze op, stapte in een klaarstaande auto en reed zo snel mogelijk weg. De politie heeft hem nog niet kunnen achterhalen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Regio-Snippers

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken