Bekijk het origineel

Als de vissen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Als de vissen

1 minuut leestijd

<br />

De wereld is ons als een zee, waarin wij ons bewegen afs de vissen in het water. Allerlei vissers vissen naar ons; ook de discipelen des Heeren werpen hun netten naar ons uit en ons eeuwig heil hangt af daarvan, dat wij door hen gevangen en goede vissen bevonden worden. Want de kwade vissen, al zijn zij in het net, worden er weer uitgeworpen.

O, dat wij niet behoren tot dezulken, die in de netten, welke de wereld, de zonde of het ongeloof uitwerpen, gevangen worden, maar tot dezulken, die in de netten van 's Heeren discipelen komen; ja mochten wij zelf zulke discipelen des Heeren zijn, die op 's Heeren woord het net uitwerpen en mensen vangen.

Heeft niet Salomo gezegd: „die zielen vangt is wijs"?

Welnu, deze visserij is vrij, een iegelijk mag in dat water gaan vissen, de een met het net, de ander met de hengel, leder discipel des Heeren is als zodanig vanzelf geroepen, om door leer en wandel mensen te winnen voor de Heere.

Is. da Costa

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Als de vissen

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken