Bekijk het origineel

Ds. D. A. Zijlstra overleden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Ds. D. A. Zijlstra overleden

1 minuut leestijd

Op 1 juli is in Portugal tijdens zijn vakantie ds. D. A. Zijlstra onverwachts overleden. Ds. Zijlstra was emeritus-predikant van de Gereformeerde Kerk van Amersfoort. Hij is vandaag in stilte begraven te Ermelo.

Ds. Zijlstra werd op 29 juli 1907 geboren te Driesum. Hij studeerde theologie aan de Vrije Universiteit en was daarna hulpprediker in Bolnes en in het Belgische Mechelen. In 1937 werd hij door zijn vader, ds. R. Zijlstra, bevestigd als predikant van de Geref. Kerk van Nij Beets. Daarna diende hij de kerken van Uithuizen en Amersfoort, waar hem op 1 september 1972 eervol emeritaat werd verleend.

Ds. Zijlstra heeft zich op veel terreirjen van het kerkelijk en maatschappelijk leven bewogen. Hij was o.a. mede-oprichter van het Corderius-Lyceum te Amersfoort, deed veel aan jeugdwerk en reclasseringsarbeid, was na zijn emeritaat nog ziekenhuispredikant van ,,De Lichtenberg" en was vele jaren voorzitter van het bestuur van de vereniging Chr. Blindentehuis Sonneheerdt te Ermelo alsmede van de stichting Werkplaatsen en de stichting Tehuizen.

Ds. Zijlstra was ridder in de orde van Oranje Nassau.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Ds. D. A. Zijlstra overleden

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken