Bekijk het origineel

Rumoerige nachten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Rumoerige nachten

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Het warme weer en . de begonnen bouwvakvakantie hebben vooral in het zuiden en midden van Nederland voor veel nachtelijk leven gezorgd. De klachten die bij de politiemeldkamers binnenkwamen betroffen veelal overlast door tuinfeestjes met veel muziek en stinkende barbecues.

Alleen in de drie Noordoostelijke provincies werd de nachtrust eerbiedigd als in een weekeinde met normaal Nederlands weer. De meldkamer van de Rijkspolitie in Leeuwarden had met een geheel andere vorm van geluidshinder te kampen. Door atmosferische storingen ontving die op de eigen radiogolflengte een groot aantal politiezenders uit de rest van het land en niet te identificeren zenders uit het buitenland.

In Noord-Brabant maakten de rijkspolitiemensen melding van een „zeer rommelige nacht" en „gruwelijk veel meldingen" over tuinfeesten, lichte aanrijdingen en vechtpartijtjes door dronkenschap.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Rumoerige nachten

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken