Bekijk het origineel

Veel verdrinkingen en schade bij bosbranden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Veel verdrinkingen en schade bij bosbranden

Hitte eist zware tol in ons land

2 minuten leestijd

DEN HAAG — Nog steeds zucht ons land onder de zeer grote warmte. In het binnenland worden temperaturen tot 35 graden gemeten. Onder invloed van de zeewind is het aan de kust wat koeler. Velen zoeken verkoeling in het water. Helaas heeft dan in de afgelopen dagen tot minstens zeven verdrinkingen geleid. Ook het drukke verkeer eiste zijn tol. Op diverse plaatsen ontstonden weer bosbranden.

Drie verdrinkingsgevallen deden zich voor in de Randmeren. Zaterdag verdronk daar de vijfjarige E. Boers, toen het bootje waarin hij zat omsloeg. Eveneens zaterdag kwam de 50-jarige N. Petersen uit Leiden om toen hij tussen Nijkerk en Spakenburg vanuit een zeilboot te water raakte. Nabij het gemaal Lovink ter hoogte van Harderwijk verdronk zondagmorgen de 24-jarige H. W. Meijer uit Bochum.

De 17-jarige P. E. Rost verdronk zaterdag in de Vinkeveense Plassen. De jongen sprong van een bootje en verdween in het water. De 46-jarige J. H. Hemmin uit Joure is zondagmiddag verdronken in zijn gemeente toen hij aan het zwemmen was.

De negenjarige Johannes Aarts uit Dorst (gemeente Oosterhout (NB)) is zaterdag verdronken in een leemput in zijn gemeente. Het jongetje werd zondag gevonden.

In 's Gravenzande is zondagmiddag de 21-jarige A. Ramon uit Rotterdam verdronken. De jongeman was rond vijf uur de zee ingegaan. Een half uur later werd hij gevonden. Hij was toen al overleden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Veel verdrinkingen en schade bij bosbranden

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken