Bekijk het origineel

Gebedsverhoring:

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Gebedsverhoring:

2 minuten leestijd

De 102 Israëlische gijzelaars spraken over een wonder toen zij opgehaald werden van het vliegveld Entebbe in Oeganda en behouden mochten arriveren in "Te! Aviv. <br />

Men zou ook kunnen spreken over een gebedsverhoring. Want in de vliegtuigen van de Israëlische EL AL maatschappij wordt aan alle reizigers een folder uitgereikt waarop een reisgebed in drie talen staat afgedrukt. Dat eigen Israëlische reisgebed is nu op deze bevrijdingsreis naar Oeganda wel op wonderlijke wijze verhoord.

Vrij vertaald in het Nederlands luidt dit gebed als volgt: „O Heere onze God, God onzer Vaderen, leidt ons in vrede naar Uw welbehagen. Richt onze schreden in vrede, naar Uw verbond. Leidt ons ten leven, tot vreugde en vrede en naar de haven onzer begeerte. O, bevrijdt ons van elke vijand, hinderlaag en hindernis onderweg en van pile ellende waardoor de wereld wordt geteisterd. Zend zegen op het werk onzer handen. Zie ons aan in genade en goedertierenheid en ook allen die rond ons zijn. Let op stem onzer smekingen wat Gij zijt de God die het gebed en de smekingen hoort. Uw naam zij gezegend Heere, Gij die de gebeden verhoort. De Heere zegene u en Hij behoede u, de Heere doe zijn aangezicht over u lichten en zij u genadig. De Heere verheffe zijn aangezicht over U en geve vrede. Amen

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

Gebedsverhoring:

Bekijk de hele uitgave van maandag 5 juli 1976

Reformatorisch Dagblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken